Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

Hazenrug met krab & wildsaus van chocola

Hoofdgerecht 14-2-2017

Ingrediënten

500 g kleine bietjes of chiogga bieten

1 flesje geuze bier

200 ml wildfond

50 g pure chocolade 80%

9 hazenrugfilets

250g king-krabvlees

120 g emmentaler, geraspt

Peterselieolie

 20 gr peterselieblaadjes

 3 tenen knoflook

 2 dl olijfolie

 peper, zout

 

Bereidingswijze

  1. Schil en snijd de bietjes in partjes. Rooster ze met een beetje olie in 25 minuten beetgaar in de oven op 180°C.
  2. Kook de geuze met de wildfond in tot circa 150 ml. Haal van het vuur en smelt de chocolade door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Bak de hazenrugfilets in boter rosé in circa 5 minuten. Laat even rusten.
  4. Top de filets af met het krabvlees en emmenthaler.
  5. Gratineer kort onder de salamander (Grill).
  6. Hak de peterselie fijn. Doe alles in een keukenmachine en draai tot een mooie saus. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Trancheer de filets en serveer met een paar geroosterde bietjes en de saus. Bestrooi met zwarte peper uit de molen en wat druppels peterselie-olie.