Asperge-ijs met fruitmelange

Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”

Asperge-ijsmet fruitmelange

13.05.14

 

 

Ingredienten: 

1½ dl volle melk

3¾ dl slagroom

225gr. suiker

7 eierdooiers

500/600gr. soepasperges (schillen of niet schillen, kopjes voor de soep gebruiken.

 

Bereiding: 

Breng de melk met slagroom en suiker al roerend aan de kook.

Kook de asperges ± 1 minuut en laat 15 minuten staan in kokend water.

Pureer de asperges.

 

Klop de eierdooiers schuimig.

Voeg het warme melkmengsel en de aspergepuree toe aan het eierdooiermengsel.

Verwarm dit mengsel op niet te hoog vuur tot dit iets dikker begint te worden ± 70°C.

 

Klop het mengsel koud en laat het daarna in de ijsmachine tot ijs draaien.

Presenteer er een verse fruitmelange bij.