Salade van Eendenborst

Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”

Salade van Eendenborst

Voorgerecht

08.10.13

Ingrediënten:

2 eendenborsten

100gr. boter

4 sjalotten

1 dl witte wijn

Stokbrood

1 dl. Frambozenazijn

20 kleine kastanjechampignons

Bieslook

Veldsla

Boterballetjes + koude boter

 Bereiding:

Snij het vel van de eendenborst en maak er kleine blokjes van.

Braad deze uit en hou de kaantjes apart.

Bestrooi de eendenborsten met peper en zouten braad ze mooi rosé en hou ze warm.

Snij ze voor het opdienen in mooie tranches.

 

Doe 2 fijngesneden sjalotten en een takje tijm in de braadjus en laat 3 minuten sudderen.

Blus af met witte wijn en frambozenazijn.

Passeer door puntzeef en kook in tot 1 dl. En monteer op met ijskoude boter.

Bak de kastanjechampignons in 40gr. boter met 2 fijngesneden sjalotten.

(kort bakken, de sjalotten moeten glazig blijven en de champignons op beet)

Voeg peper en zout toe en op het laatste moment een ruime eetlepel gesnipperde bieslook.

Uitserveren:

Verdeel de veldsla langs de rand van de borden.

Dresseer in cirkelvorm de eendentranches, leg de chapignons in het midden en schep de saus over het onderste gedeelte van de eend en bestrooi met de kaantjes.