Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow”©
Court bouillon.
accessoires
Ingrediënten
- 2 wortel.
- 2 ui.
- 2 stengels bleekselderij.
- 2 dl droge witte wijn (Alsace Pinot Blanc)
- 2 laurierblaadjes.
- 4 takjes verse tijm.
- 16 zwarte peperkorrels.
Bereiden
Wortel wassen en in plakjes snijden. Ui pellen en in ringen snijden. Bleekselderij schoonmaken en in stukjes snijden. In pan wortel, ui, bleekselderij, witte wijn, laurier, tijm, peperkorrels en een snufje zout met 2 liter water aan de kook brengen. Bouillon ca. 30 minuten laten trekken. Bouillon laten afkoelen en zeven.
Tip:
Lekker in een voorgerecht met bijvoorbeeld rivierkreeftjes (zie afbeelding en recept 'Rivierkreeftjes in court-bouillon' elders op deze site).