Asperges
12-4-22
Op dinsdag de 12e april hebben we weer gekookt, en als eerste kwam de Amuse op tafel, gemaakt door Harry en Bas. Zacht gepocheerde zalm in een pakketje van zoetzure asperges !! super aan te bevelen amuse, makkelijk te maken. een aanrader !!
Linksboven Bas, midden en rechts Edwin en Ad bezig met het voorgerecht dat overigens ook een hoogstandje was
de chef kijkt toe of alles goed gaat..!!
het brood is al klaargezet door Frans
En het voorgerecht is opgediend.
Een heerlijk gerecht van rauw gebakken asperges met tomaat en mozzarella..
Chef en Souschef zijn in diep gesprek gewikkeld
Ook Bas draagt een steentje bij, alleen aan het vingertje te zien, regel 1, de Chef heeft altijd gelijk, regel 2, heeft de chef geen gelijk, dan gaat automatisch regel 1 in...:-)
ondertussen gaan de voorbereidingen aan het hoofdgerecht gewoon door.
Ewald geniet van zijn functie als sommelier, maar om nou zo uitgebreid foto's hiervan te maken, vind ik wat overdone.....
de heren van het hoofgerecht, bezig met werkoverleg...
en hier rechts ziet u het resultaat...asperges met kreeftenstaart... werkelijk een aanrader..zo heerlijk.
Hieronder:De chef houdt de boel natuurlijk goed in de gaten...!!
Toine bezig met de voorbereiding van het nagerecht!
e-voilà..
Het Nagerecht
Asperge ijs
met sinasappel
en
gebakken amandelen en gebakken
Pecannoten
Voorgerecht staat klaar
Harry gespannen in afwachting van wat komen gaat..
Frans onze sommelier luistert naar zijn Chef
Die verdomme alweer zijn vinger opsteekt voor de derde keer, wat zou hij toch te vertellen hebben..?
Kortom, weer een geslaagde kookavond met heerlijke gerechten, we kijken alweer uit naar de eerstvolgende kookavond van
"Bourgondisch Heerengenootschap vrienden van Korsakow"