Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

Koude amuse Kerstdiner 2018 (24 personen)

Ansjovisfilets in groene saus

 

Ingrediënten

  • 12 potjes van 100 gram ansjovisfilet op olijfolie (Aldi) (uitlekgewicht 60 gr per

potje)

  • 800 gr peterselie
  • 4 rode pepers
  • 4 tenen knoflook
  • 2 (oude) witte broodjes of 50 gram panko
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • olijfolie extra virgine
  • 24 kleine plakjes knapperig witbrood

Bereiding

  • Giet de olie van de ansjovisfilets. Verdeel de vis in 24 porties (30 gram per

portie). Gooi de olie die op de vis zat weg.

  • Haal het binnenste uit de witte broodjes (of gebruik panko)
  • Week het brood even in de azijn, giet het af en gooi de azijn weg.
  • Hak peterselie, knoflook, brood en pepertjes fijn
  • Meng er de extra virgine olijfolie door tot het een dikke saus wordt.
  • Gebruik mooie, iets diepere bordjes.
  • Leg de vis op een bordje en schep er de saus op.
  • Giet er nog een klein drupje olijfolie op

• Serveer met een stukje knapperig witbrood (om de saus mee te deppen)

 

 

 

 

 

 

 

0