Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Koude amuse Kerstdiner 2018 (24 personen)
Ansjovisfilets in groene saus
Ingrediënten
- 12 potjes van 100 gram ansjovisfilet op olijfolie (Aldi) (uitlekgewicht 60 gr per
potje)
- 800 gr peterselie
- 4 rode pepers
- 4 tenen knoflook
- 2 (oude) witte broodjes of 50 gram panko
- 4 eetlepels witte wijnazijn
- olijfolie extra virgine
- 24 kleine plakjes knapperig witbrood
Bereiding
- Giet de olie van de ansjovisfilets. Verdeel de vis in 24 porties (30 gram per
portie). Gooi de olie die op de vis zat weg.
- Haal het binnenste uit de witte broodjes (of gebruik panko)
- Week het brood even in de azijn, giet het af en gooi de azijn weg.
- Hak peterselie, knoflook, brood en pepertjes fijn
- Meng er de extra virgine olijfolie door tot het een dikke saus wordt.
- Gebruik mooie, iets diepere bordjes.
- Leg de vis op een bordje en schep er de saus op.
- Giet er nog een klein drupje olijfolie op
• Serveer met een stukje knapperig witbrood (om de saus mee te deppen)
0