Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Amuse oktober 2021 (11 personen)

Crunchy Gamba’s in kokosjasje

 

 

Ingrediënten:

  • 20 grote gepelde Gamba’s met staart
  • 50 gram bloem
  • 2 eieren
  • 50 gram panko
  • 50 gram kokosrasp
  • 2 citroenen (rasp van een halve bewaren voor voorgerecht!)

 

 

 

 

 

Bereiding:

  • Verwarm je oven voor op 225 graden.
  • Dep de gamba’s goed droog met keukenpapier.
  • Doe de bloem in een breed en diep bakje.
  • Kluts het ei los in een ander breed en diep bakje.
  • Meng de kokosrasp met de panko en een snuf zout in weer een ander bakje.
  • Haal de gamba’s door de bloem, het geklutste ei en tot slot door het kokosmengsel.
  • Leg ze op een bakplaat (zonder bakpapier).
  • Bak de gamba’s in de oven tien minuten, draai ze om en bak nog eens vijf minuten tot ze mooi gekleurd zijn.
  • Serveer met een klein partje citroen.