Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

Brood met, in bier gesmolten kaas. (10p)

16-02-2016

Amuse/Voorgerecht.

Ingrediënten:

300 gr Zaanlander kaas mild

5 sneetjes grof volkorenbrood

60 gr boter

125 ml Maredsous 8

2 bosuitjes in ragfijne ringetjes

 

Bereiding:

 

Ovengrill voorverwarmen

Korstjes van kaas snijden en kaas raspen

Brood in 4 stukken snijden

Brood onder ovengrill in 2-3 min roosteren en laten afkoelen

In steelpan helft van boter smelten. Bier erbij schenken en zodra het kookt vuur laag zetten

Kaas al roerend in bier laten smelten

Op smaak brengen met peper en eventueel zout

 

Toast met rest van boter besmeren en in ovenschaal/bakplaat leggen

Gesmolten kaasmengsel erover verdelen en uitstrijken

Toast onder grill schuiven en bovenkant in 2 min bruin laten kleuren

Per (voorverwarmd) bord 2 stukken plaatsen

Bestrooien met bosuitjes