Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Brood met, in bier gesmolten kaas. (10p)
16-02-2016
Amuse/Voorgerecht.
Ingrediënten:
300 gr Zaanlander kaas mild
5 sneetjes grof volkorenbrood
60 gr boter
125 ml Maredsous 8
2 bosuitjes in ragfijne ringetjes
Bereiding:
Ovengrill voorverwarmen
Korstjes van kaas snijden en kaas raspen
Brood in 4 stukken snijden
Brood onder ovengrill in 2-3 min roosteren en laten afkoelen
In steelpan helft van boter smelten. Bier erbij schenken en zodra het kookt vuur laag zetten
Kaas al roerend in bier laten smelten
Op smaak brengen met peper en eventueel zout
Toast met rest van boter besmeren en in ovenschaal/bakplaat leggen
Gesmolten kaasmengsel erover verdelen en uitstrijken
Toast onder grill schuiven en bovenkant in 2 min bruin laten kleuren
Per (voorverwarmd) bord 2 stukken plaatsen
Bestrooien met bosuitjes