Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Dessert juni 2020 (2 personen, thuisrecept)
Affogato-trifle
Ingrediënten:
- 150 gram vanille-ijs (Hertog)
- 150 gram Biscotti of Cantuccini, in stukjes gehakt
- 75 gram slagroom (geklopt)
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 2 kopjes Espresso (of hele sterke koffie)
Als je geen Biscotti of Cantuccini kunt krijgen, gebruik dan koekjes die je wel kunt krijgen en die krokant zijn (Cafe Noir, Bastogne, American Chocolate Chip oid).
Bereiding:
Zet 2 hoge dessertglazen klaar.
Doe in elk glas een eetlepel koekjes en daarop een bolletje ijs.
Herhaal dit, zodat je vier lagen hebt.
Giet in elk glas een shot gloeiend hete espresso, maar af met de slagroom en strooi er wat kaneel op. Serveer direct!