Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Amuse mei 2023 (10 personen)
Amuse van asperges en aardbei
Ingrediënten
- 10 gare aspergetoppen (LET OP: van het hoofdgerecht)
- 125 gr slagroom
- 60 gr suiker
- 2 takjes munt
- 100 gr aardbeien
Bereiding:
- Gebruik de aspergeschillenschillen van de andere gerechten
- Breng de schillen aan de kook in een halve liter water en laat een half uur inkoken
- Zeef het kookvocht en laat het daarna goed afkoelen
- Klop de slagroom stijf met de suiker en voeg een klein beetje van het afgekoelde kookvocht toe
- Leg de gekookte aspergekoppen/stengels op een amuselepel
- Leg daar een halve eetlepel van de aspergeroom op
- Snijd de aardbeien in kwarten
- Leg op iedere lepel 2 kwarten van de aardbeien
- Garneer met wat munt (fijngesneden)