Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

Amuse mei 2023 (10 personen)

Amuse van asperges en aardbei

 

 

Ingrediënten

  • 10 gare aspergetoppen (LET OP: van het hoofdgerecht)
  • 125 gr slagroom
  • 60 gr suiker
  • 2 takjes munt
  • 100 gr aardbeien



Bereiding:

  • Gebruik de aspergeschillenschillen van de andere gerechten
  • Breng de schillen aan de kook in een halve liter water en laat een half uur inkoken
  • Zeef het kookvocht en laat het daarna goed afkoelen
  • Klop de slagroom stijf met de suiker en voeg een klein beetje van het afgekoelde kookvocht toe
  • Leg de gekookte aspergekoppen/stengels op een amuselepel
  • Leg daar een halve eetlepel van de aspergeroom op
  • Snijd de aardbeien in kwarten
  • Leg op iedere lepel 2 kwarten van de aardbeien
  • Garneer met wat munt (fijngesneden)