Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

Foie Gras balletjes met gegrild sesamzaad.(8 pers)

Amuse 11-4-2017

Ingredienten:

8 mooie stokjes           

100 gram foie graspastei

40 gram witte en zwarte sesamzaden

 

Bereiding:

Rooster de witte en zwarte sesamzaadjes in een tefal pannetjes op een matig vuur. Blijf goed mengen tot de witte zaadjes lichtbruin zijn.

Laat de sesamzaadjes afkoelen op keukenpapier.

Draai belletjes van de foie graspastei. Doe dit wel met koude en schone handen anders gaat alles plakken en zorg dat de pastei goed koud is.

Rol dan de balletjes door de gemengde sesamzaadjes tot dit rondom gevuld is.

Prik aan een tandenstoker of iets dikker stokje.

Je kunt i.p.v. foie gras ook eendenpastei gebruiken. Koop dit wel van een goede kwaliteit.