Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Voorgerecht april 2022 (10 personen)

Rauw gebakken asperges met balsamico, mozzarella en tomaat

(gebaseerd op recept Eric van Loo, Parkheuvel **)

 

 

Ingrediënten

  • 800 gr geschilde asperges (AAA)
  • Flinke scheut goede balsamicoazijn
  • 1 bakje cress (van de amuse)
  • Zout en peper
  • 5 bollen Mozzarella
  • 5 flinke, mooi rijpe vleestomaten

 

 

Bereiding

  • Snijd de asperges in schuine dunne plakjes
  • Verhit in een hapjespan een beetje olie. Bak de asperges hierin aan totdat ze een beetje kleur hebben
  • Blus af met een scheutje balsamicoazijn en laat licht glaceren (inkoken)
  • Snijd de vleestomaten in mooie plakken
  • Schik de tomaten dakpansgewijs in een cirkel op de borden en bestrooi met wat zout en peper
  • Scheur de mozzarella-bollen over de helft
  • Schik de gebakken warme asperges (met behulp van een steker) midden op de tomaten
  • Leg hierop een halve bol mozzarella
  • Garneer met wat cress en serveer