Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Voorgerecht april 2022 (10 personen)
Rauw gebakken asperges met balsamico, mozzarella en tomaat
(gebaseerd op recept Eric van Loo, Parkheuvel **)
Ingrediënten
- 800 gr geschilde asperges (AAA)
- Flinke scheut goede balsamicoazijn
- 1 bakje cress (van de amuse)
- Zout en peper
- 5 bollen Mozzarella
- 5 flinke, mooi rijpe vleestomaten
Bereiding
- Snijd de asperges in schuine dunne plakjes
- Verhit in een hapjespan een beetje olie. Bak de asperges hierin aan totdat ze een beetje kleur hebben
- Blus af met een scheutje balsamicoazijn en laat licht glaceren (inkoken)
- Snijd de vleestomaten in mooie plakken
- Schik de tomaten dakpansgewijs in een cirkel op de borden en bestrooi met wat zout en peper
- Scheur de mozzarella-bollen over de helft
- Schik de gebakken warme asperges (met behulp van een steker) midden op de tomaten
- Leg hierop een halve bol mozzarella
- Garneer met wat cress en serveer