Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Hoofdgerecht november 2018 (10 personen)
Saté Toesoek Babi met Katjang saus
Ingrediënten
- 500 gram varkensvlees
- 1 stukje trassi
- 1 theelepel ketoembar
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 1 grote ui fijngesneden
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- ½ kopje melk
- ½ kopje water
- zout en peper
Voor de saus:
- 1 teen knoflook fijngehakt
- 1 stukje trassi
- 1 eetlepel citroensap
- 1 theelepel aos
- pindakaas
- zout en peper
Bereidingswijze
- 500 gram vlees is genoeg voor zo'n 20 satés!
- Snij het vlees in grote dobbelstenen (ongeveer 60 stukjes)
- Vermeng dit met djinten, zout, peper, suiker en ketoembar.
- Fruit in wat olie de trassi, knoflook en de uien. Bak hierin het vlees bruin.
- Voeg dan melk en water toe.
- Laat het op een klein vuur sudderen totdat het vocht verdampt is.
- Prik dan het vlees aan pennen en rooster ze op de grill.
De saus:
- Fruit in wat margarine de knoflook en trassi.
- Voeg er dan de pindakaas bij (hoeveelheid zelf te bepalen) en roer goed door.
- Voeg dan zout, peper, laos en het citroensap toe.
- Giet onder voortdurend roeren beetjes water erbij totdat de saus op vloeibare dikte is.
- Doe naar eigen smaak sambal erbij
- Gebruik niet te hoog vuur anders verbrandt de pindakaas.
Serveren
Verdeel het vlees over de borden en giet wat van de saus over het vlees