Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Amuse (10 personen)
Kipkoekjes met Creoolse saus
8 januari 2019
Kipkoekjes:
1 flinke rode peper, in kleine blokjes
1 teen knoflook, uit de knoflookpers
4 uien, heel dun gesneden
4 kipfilets, gekookt en in kleine blokjes gesneden
1 flinke kop broodkruimels
1 groot ei, losgeklopt
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel grove mosterd
2 theelepels Cajun kruiden (zie recept)
Creoolse saus:
½ cup mayonaise
½ cup magere yoghurt
3 uien, heel fijn gesneden
2 tenen knoflook, uit de pers
2 eetlepels grove mosterd
1 flinke eetlepel vers gehakte peterselie
Versgemalen peper naar smaak
Bereiding
Sauteer de peper, knoflook en uien in wat olie in een koekenpan tot de uien zacht zijn. Zet het mengsel apart en maak de pan droog met keukenpapier.
Doe het uienmengsel, de kip, de broodkruimels, het ei, de mayonaise, de mosterd en het kruidenmengsel in een grote kom en meng dit goed tot een min of meer vast “deeg” ontstaat. Vorm er dan 10 schijven (koeken) van.
Laat deze 15 minuten in de koelkast rusten.
Voor de saus: meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Bak de koeken daarna (maximaal 3 tegelijk) in een koekenpan in wat olie, ongeveer 3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
Dien ze zo heet mogelijk op, met de Creoolse saus.