Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Dessert november 2021 (10 personen)

Koffiemousse met tahin-chocoladesaus

(receptuur Yotam Ottolenghi)

 

Ingredienten:

  • 3 EETlepels instant POEDERkoffie (géén korrels!)
  • 3 THEElepels cacaopoeder
  • 2 THEElepels vanilleextract
  • 4 eiwitten
  • 150 ml ahornsiroop
  • 500 ml verse KOUDE slagroom
  • 100 gr geroosterde hazelnoten
  • 7 amaretti-koekjes, in stukjes

De saus:

  • 175 gr Tahin
  • 100 ml ahornsiroop
  • 3 THEElepels sojasaus
  • 3 EETlepels cacaopoeder
  • 1,5 THEElepel vanilleextract
  • 4,5 EETlepel water

 

 

 

De mousse

  • Meng de eerste 6 (cursief gedrukte) ingrediënten door elkaar in de kom van de mixer en mix deze tot stijve pieken. Dit duurt ongeveer 4 minuten.
  • Verdeel dit mengsel over 10 dessertkommetjes of glazen en zet in de koelkast.

 

De saus

  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje. Proef het en vul eventueel aan met 1 van de ingrediënten.

 

  • Rooster de noten in een droge koekenpan en hak ze daarna grof.
  • Breek de amaretti-koekjes in stukjes (niet te fijn)
  • Verdeel de saus over de kommen/glazen met de mousse.
  • Verdeel daar de noten en koekjes overheen en serveer direct.