Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Dessert november 2021 (10 personen)
Koffiemousse met tahin-chocoladesaus
(receptuur Yotam Ottolenghi)
Ingredienten:
- 3 EETlepels instant POEDERkoffie (géén korrels!)
- 3 THEElepels cacaopoeder
- 2 THEElepels vanilleextract
- 4 eiwitten
- 150 ml ahornsiroop
- 500 ml verse KOUDE slagroom
- 100 gr geroosterde hazelnoten
- 7 amaretti-koekjes, in stukjes
De saus:
- 175 gr Tahin
- 100 ml ahornsiroop
- 3 THEElepels sojasaus
- 3 EETlepels cacaopoeder
- 1,5 THEElepel vanilleextract
- 4,5 EETlepel water
De mousse
- Meng de eerste 6 (cursief gedrukte) ingrediënten door elkaar in de kom van de mixer en mix deze tot stijve pieken. Dit duurt ongeveer 4 minuten.
- Verdeel dit mengsel over 10 dessertkommetjes of glazen en zet in de koelkast.
De saus
- Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje. Proef het en vul eventueel aan met 1 van de ingrediënten.
- Rooster de noten in een droge koekenpan en hak ze daarna grof.
- Breek de amaretti-koekjes in stukjes (niet te fijn)
- Verdeel de saus over de kommen/glazen met de mousse.
- Verdeel daar de noten en koekjes overheen en serveer direct.