Bourgondisch Heerengenootschap

 

Vrienden van Korsakow

11-11-2014

Ingrediënten:

4            duiven, schoon-

                 gemaakt          

50 gr       tomatenpuree

2 liter       kippenbouillon

  • Winterwortel
    • flinke ui

¼             knolselderij

½             prei

1             bosje verse kervel

2             bosuitjes

 

Bereiding:

Verwijder de filets van de duiven en zet deze apart (ragout).

 

Pak een OVENVASTE pan en braad daarin de grofgesneden Wups (wortel, ui, prei en knolselderij) aan in wat boter. Voeg de tomatenpuree toe en laat even doorbakken. Voeg daarna de karkassen van de duiven toe en plaats het geheel in een oven van 200 graden, ongeveer 15 minuten.

 

Doe de inhoud van de pan over in een drukpan en voeg 2 liter bouillon toe.

Laat de bouillon ongeveer 30 minuten koken.

 

Zeef de bouillon totdat alle ongerechtigheden zijn verwijderd.

 

Snijd de kervel fijn en verdeel deze over de soepkommen.

Giet de hete soep daar overheen.

 

Snijd het wit van de bosuitjes zeer fijn en strooi dit over de soep.