Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Hoofdgerecht november 2018 (10 personen)

Gado Gado

Ingrediënten

  • 1 kwart witte of Chinese kool, fijngesneden
  • 1 halve bloemkool, in kleine roosjes
  • 200 gram boontjes, gebroken
  • 125 gram taugé
  • zout
  • enkele eetlepels gefruite uitjes (kant en klaar)
  • 10 dunne schijfjes komkommer

 

Voor de saus:

  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 1 stukje trassi
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 3 eetlepels pindakaas

 

Bereidingswijze

  • Maak de groenten (behalve de taugé) schoon en kook ze met wat zout halfgaar
  • Maak de taugé schoon en overgiet deze met kokend water.
  • Laat alles uitlekken en meng de groenten in een schaal. Laat afkoelen.

 

  • Fruit dan in wat olie de knoflook, trassi en sambal.
  • Voeg de pindakaas toe. Roer het geheel tot een dikke pap en voeg indien nodig wat water bij.
  • Is de saus gereed dan wordt de groenten hiermee overgoten.
  • Garneer het met gefruite uitjes en schijfjes komkommer.

 

 

Serveren

 

Verdeel de groenten, samen met de andere bijgerechten, rond de rijst op de borden. Giet op de groenten wat van de pindasaus en garneer af met uitjes en komkommer.