Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Voorgerecht 8 pers.

 

Sushihapje in Filodeeg

 

 

8 bakjes

Ingrediënten

  • 4 vellen filodeeg
  • 100 gr zalm sashimi
  • 100 tr tonijn sashimi
  • 50 gr zeewiersalade
  • 1/2 avocado
  • Furikake kruiden
  • Japanse mayonaise
  • Sojasaus

Bereiding

  • Snijd de vierkante vellen filodeeg door de helft en vervolgens nog een keer door de helft.
  • Beleg ieder muffinvormpje met 2 (van de 4 die uit 1 vel komen) vierkante vellen filodeeg. Duw het goed aan, zodat er echt een kommetje onstaat. Herhaal dit met alle vormpjes.
  • Zet de vormpjes in een voorverwarmde oven op 180 graden zo’n 10-11 minuten. Laat vervolgens goed afkoelen.
  • Snijd de zalm- en tonijnsashimi en avocado in blokjes.
  • Strooi wat furikake kruiden in de filodeeg kommetjes. Schep er dan wat blokjes zalm, tonijn en avocado in.
  • Verdeel wat zeewier over alle kommetjes, strooi nog wat furikake kruiden erover. Giet daar weer een klein drupje soja saus over en eindig met een toefje Japanse mayonaise.