Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Voorgerecht 8 pers.
Sushihapje in Filodeeg
8 bakjes
Ingrediënten
- 4 vellen filodeeg
- 100 gr zalm sashimi
- 100 tr tonijn sashimi
- 50 gr zeewiersalade
- 1/2 avocado
- Furikake kruiden
- Japanse mayonaise
- Sojasaus
Bereiding
- Snijd de vierkante vellen filodeeg door de helft en vervolgens nog een keer door de helft.
- Beleg ieder muffinvormpje met 2 (van de 4 die uit 1 vel komen) vierkante vellen filodeeg. Duw het goed aan, zodat er echt een kommetje onstaat. Herhaal dit met alle vormpjes.
- Zet de vormpjes in een voorverwarmde oven op 180 graden zo’n 10-11 minuten. Laat vervolgens goed afkoelen.
- Snijd de zalm- en tonijnsashimi en avocado in blokjes.
- Strooi wat furikake kruiden in de filodeeg kommetjes. Schep er dan wat blokjes zalm, tonijn en avocado in.
- Verdeel wat zeewier over alle kommetjes, strooi nog wat furikake kruiden erover. Giet daar weer een klein drupje soja saus over en eindig met een toefje Japanse mayonaise.