Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

Erotische Chocolade Aardbeien(10pers)

Nagerecht 10.05.2016

 

Ingrediënten

3 aardbeien per persoon (30 stuks = ongeveer 2 doosjes grote aardbeien)

1000 gram pure chocolade (rond de 85% cocoa – van Lindt bijv.)

300 gram witte chocola

(gekarameliseerde) stukjes hazelnoot

 

Bereiding

Verpulver de (pure) chocola en verwarm het au bain marie (in een bakje dat in een pan met heet maar niet kokend water staat). Was de aardbeien maar laat de groene blaadjes er aan zitten.

Als de chocolade helemaal gesmolten is doop je een voor een de aardbeien in de chocolade. Draai de aardbeien door stukjes hazelnoot. Daarna leg je de aardbeien op een schaal met vetvrij bakpapier. Als alle aardbeien klaar zijn leg je ze in de koelkast zodat de chocola hard wordt en blijft.

Smelt de witte chocola op dezelfde manier als de pure en haalt je de aardbeien weer uit de koelkast (de pure chocolade moet al afgekoeld zijn).

Haal een vork door de witte chocola en “druip” je sliertjes witte chocola over de aardbeien.

Serveer 3 aardbeien in het midden op een bordje en decoreer verder af tot een mooi design met de overgebleven witte en pure chocolade.

 

Een lekkere dessertwijn maakt het dessertgerecht compleet!