Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow”©
Hertenbiefstuk met amandelroomsaus (20p)
Hoofdgerecht (Kerstdiner 11-12-2015)
Ingrediënten:
- scheut witte port of sherry
- 10 eetlepel blanke rozijnen
- 500 gram geschaafde amandelen
- 500 gram boter
- 20 hertenbiefstukjes van ca. 125 gram per stuk
- peper & zout
- 5 theelepels gehakte tijm (vers)
- 250 gram crème fraîche
- 700 gram gekookte krieltjes
- cranberrycompote
Bereiding
Giet port of sherry over de rozijnen en zet ze apart. Rooster de geschaafde amandelen in een droge hete koekenpan goudbruin.
Verhit de boter en bak hierin de (herten)biefstukjes 2-3 minuten per kant. Bestrooi ze met peper en zout, schep ze uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Voeg de rozijnen met port of sherry en de tijm bij het braadvet. Voeg de crème fraîche al roerende toe. Meng de helft van de amandelen erdoor.
Presentatie:
Serveer de (herten)biefstukjes met de saus en strooi de rest van de amandelen erover. Garneer met gekookte krieltjes en cranberrycompote.