Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

Sorbet 12-12-2014

Kweeperensorbet (15 personen)

Ingrediënten (15P)

1 kg        kweeperen

4 st          perssinaasappelen

3             kruidnagels

1             kaneelstokje

0,5          steranijs

 

250 gr     suiker

 

Ingrediënten (15P)

1 kg        kweeperen

4 st          perssinaasappelen

3             kruidnagels

1             kaneelstokje

0,5          steranijs

250 gr     suiker

1 handsinaasappel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding:

Schil de kweeperen, snijd in stukken en verwijder de pitten.

Pers de sinaasappelen uit.

Kook de stukken kweepeer in het sinaasappelsap samen met kruidnagel, kaneelstokje en steranijs. Vul dit, indien nodig, met zoveel water aan tot alles net onder staat

 

Breng 2½ dl gezeefd kookvocht met de suiker aan de kook en maak er suikerwater van.

Weeg vervolgens 500 gr gare kweepeer af en pureer die.

Zeef de puree om eventuele restpitjes en harde stukjes te verwijderen.

Neem het suikerwater van het vuur en meng hierin de gezeefde puree.

Laat deze compositie afkoelen, proef af en draai er vervolgens in de ijsmachine sorbetijs van.

 

Presentatie:

Snijd de schil met het wit van de sinaasappel en snijd er vervolgens de partjes uit.

Neem ijskoude cocktailcoupes, doe daar een bolletje ijs in en versier het ijs met een sinaasappelpartje.