Lamsfilet met sinaasappelsausje

Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

 Lamsfilet met sinaasappelsausje op een bedje van

Wortelcourgette/spaghetti.

Hoofdgerecht

13-05-2014

 


Ingrediënten:

Saus:

2 sjalotten

1 sinaasappel

2 sinaasappels

boter

1 el mosterd

3 dl lamsbouillon

2 dl room

1 el honing

Scheutje whiskey

½ el rode peperbes

Wortel/courgette/ spaghetti :

450 gr wortelen

325 gr courgette

suiker

peper & zout

 

Lamsfilet:

500 gr lamsfilet

steek boter

olijfolie

zout & peper

 Bereidng:

Saus:

Snipper de sjalotten zeer fijn. Was een sinaasappel en trek

er met een zesteur de zeste van. Snijd van deze en de andere

sinaasappels de schil met het wit royaal weg en snijd

dan vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Zet weg.

Fruit de sjalotten zacht in een beetje boter, doe de sinaasappelrasp de mosterd en de honing erbij.

Blus af met de whisky. Voeg de bouillon, de room en de peperbessen toe en kook de saus op een zacht vuur gewenste dikte in en zeef ze.

Breng op smaak met peper en zout.

 

Wortelcourgettespaghetti:

Was de wortelen en de courgette. Snijd er met het groenten-

spaghetti-mes in de lengte spaghetti van of gebruik de

mandoline. Roerbak eerst de wortellinten in een beetje boter

met olijfolie, voeg er vervolgens de courgettelinten bij en

beetje suiker. Breng op smaak met peper en zout.

 

Lamsfilet:

Kruid de lamsfilet met een beetje peper en zout en bak het

in een pan met een beetje boter en oliifolie snel rondom

aan. Leg het op een bakplaat en bak het vlees in een conventionele oven van 50°C tot zij een kerntemperatuur van 48°Cbereikt heeft. Neem het vlees uit oven en laat het, gewikkeld in aluminiumfolie, ca.10 min op een warme plaats rusten.

Gebruik de jus voor in de saus. Verwarm de sinaasappelpartjes enkele min in de oven.

 

Presentatie:

Sniid de lamsfilet in dunne plakjes.

Maak bedje van wortel/courgettespaghetti, waaier hiertegen

de plakjes lamsfilet. Garneer af met sinaasappelpartjes en lepel er de saus rondom.