Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Dessert januari 2020 (12 personen)

Koffiedessert met slagroom

 

Ingrediënten

 

  • 45 gr gelatine,
  • 240 gr suiker,
  • 1,5 liter sterke warme koffie,
  • 12 eetl cognac,
  • 9 eetl koffielikeur,
  • 1/2 liter slagroom,
  • 50 gr suiker,
  • 2 zakjes vanillesuiker,
  • 125 gr geschaafde amandelen

 

Bereiding

  • Rooster het amandelschaafsel
  • Bekleed een grote platte schaal met plasticfolie
  • Week de blaadjes gelatine in ruim koud water.
  • Maak 1,5 liter sterke koffie
  • Los de suiker op in de warme koffie, evenals de goed uitgeknepen gelatine.
  • Roer er de cognac en de koffielikeur bij en schenk alles in de schaal.
  • Laat het geheel afkoelen tot het een gelei is geworden.
  • Klop de slagroom stijf met de suiker en de vanillesuiker.
  • Snijd de koffiegelei in stukjes.
  • Vul 12 glazen laag om laag met de stukjes koffiegelei en slagroom.
  • Zorg dat de bovenste laag uit slagroom bestaat.
  • Rooster de geschaafde amandelen en strooi deze erover.