Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Dessert januari 2020 (12 personen)
Koffiedessert met slagroom
Ingrediënten
- 45 gr gelatine,
- 240 gr suiker,
- 1,5 liter sterke warme koffie,
- 12 eetl cognac,
- 9 eetl koffielikeur,
- 1/2 liter slagroom,
- 50 gr suiker,
- 2 zakjes vanillesuiker,
- 125 gr geschaafde amandelen
Bereiding
- Rooster het amandelschaafsel
- Bekleed een grote platte schaal met plasticfolie
- Week de blaadjes gelatine in ruim koud water.
- Maak 1,5 liter sterke koffie
- Los de suiker op in de warme koffie, evenals de goed uitgeknepen gelatine.
- Roer er de cognac en de koffielikeur bij en schenk alles in de schaal.
- Laat het geheel afkoelen tot het een gelei is geworden.
- Klop de slagroom stijf met de suiker en de vanillesuiker.
- Snijd de koffiegelei in stukjes.
- Vul 12 glazen laag om laag met de stukjes koffiegelei en slagroom.
- Zorg dat de bovenste laag uit slagroom bestaat.
- Rooster de geschaafde amandelen en strooi deze erover.