Sommelier

Februari 2020

Wij als kookclub, hebben al jaren een sommelier in onze gelederen in de vorm van Kruitje (Frans Kruitwagen) En hij heeft zich ook altijd prima van zijn taak gekweten.

Hij zorgde voor het tafel dekken en ook de afwas werd door hem altijd enthousiast geregeld. Ook zorgde hij ervoor dat niemand een gerecht at, zonder begeleidend wijntje.

Maar ja…Frans wordt ook wat ouder en Ewald heeft spontaan aangeboden zijn assistent te worden.

Echter, wat schetst onze verbazing, hij komt vanaf maart een of twee keer niet meekoken…..

Wat blijkt? Ewald heeft zich ingeschreven voor een cursus “Sommelier”. Die uitgerekend op de dinsdag is, de avond waarop wij koken. Natuurlijk vergeven wij hem de absentie op deze avonden en de penningmeester stelt zelfs voor dat hij geen tientje hoeft te betalen als hij niet aanwezig is, als kleine bijdrage in de kosten voor de "Sommelier cursus……"

Ook heeft hij op de laatste kookavond bewezen dat hij zeker talent heeft om sommelier te worden, want het liep op rolletjes. De tafel had hij gedekt (met door hemzelf gestreken tafelkleden) en niemand stond droog bij de gepresenteerde gerechten. En dat alles op zijn eentje, want onze officiële Sommelier was ziek, helaas.(Werd overigens prima vervangen door, oud lid, Frans van Keulen)

Kortom, wat hebben wij toch een gezellige en enthousiaste club, waar mensen spontaan cursussen gaan volgen om tot een, iedere keer weer, steeds beter resultaat te komen.

Er werd zelfs voorgesteld om in ons jaarlijkse uitje een workshop “borden opmaken” te gaan volgen. Het moet niet gekker worden…..

Verder hebben wij Edwin zijn examen afgenomen, en hij is met vlag en wimpel geslaagd voor de test, "Pocheer een ei.."  Dit houdt in dat we nu met 12 vaste leden zijn.

De Sous chef.