Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Dessert September 2022 (10 personen)

Sabayon met hartige aardbeien

 

 

Ingrediënten

  • 240 gram eidooiers (12 eieren)
  • 160 gram fijne suiker
  • 300 gram Marsala
  • 600 gr aardbeien
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 flinke draai zwarte peper

 

 

Bereiding

  • Maak de aardbeien schoon
  • Halveer ze en doe ze in een kom
  • Giet er de balsamico op en draai er de zwarte peper over
  • Schep de aardbeien voorzichtig om en zet ze koel weg
  • Klop de eidooiers met de suiker in een bekken bleek en luchtig.
  • Roer er geleidelijk de marsala door.
  • Zet het bekken in een au bain-marie en klop op tot een dik en schuimig mengsel.
  • Gaar tot een temperatuur van ongeveer 65°C.
  • Blijf van het vuur af kloppen tot het mengsel is afgekoeld
  • Schep de aardbeien in mooie coupes of schaaltjes
  • Schep er de lauwwarme sabayon op en serveer direct

Serveer er een glaasje Marsala bij!