Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Dessert September 2022 (10 personen)
Sabayon met hartige aardbeien
Ingrediënten
- 240 gram eidooiers (12 eieren)
- 160 gram fijne suiker
- 300 gram Marsala
- 600 gr aardbeien
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 1 flinke draai zwarte peper
Bereiding
- Maak de aardbeien schoon
- Halveer ze en doe ze in een kom
- Giet er de balsamico op en draai er de zwarte peper over
- Schep de aardbeien voorzichtig om en zet ze koel weg
- Klop de eidooiers met de suiker in een bekken bleek en luchtig.
- Roer er geleidelijk de marsala door.
- Zet het bekken in een au bain-marie en klop op tot een dik en schuimig mengsel.
- Gaar tot een temperatuur van ongeveer 65°C.
- Blijf van het vuur af kloppen tot het mengsel is afgekoeld
- Schep de aardbeien in mooie coupes of schaaltjes
- Schep er de lauwwarme sabayon op en serveer direct
Serveer er een glaasje Marsala bij!