Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Amuse oktober 2023 (10 personen)
Escargots met sobrassado
Ingrediënten
- 400 gr tomaten (4 stuks)
- 150 gr Serranoham
- 100 gr ui (1 ui)
- 5 gr knoflook (1 teen)
- 0,5 dl olijfolie
- 2 theelepels suiker
- 1/2 eetlepel paprikapoeder
- 1,5 dl witte wijn
- 100 gr chorizoworst mild
- 2 cl brandewijn
- 20 wijngaardslakken (zonder schelp, blik)
- 1 stokbrood
- 10 takjes peterselie
- Versgemalen peper en zeezout
Bereiding
Was de tomaten en verwijder de kroontjes. Verwijder het vel van de tomaten
Snijd de tomaten in vieren, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in fijne brunoise
Snijd de ham in reepjes van 5 millimeter
Snipper de ui en snijd de knoflook zeer fijn.
Fruit de ui en de knoflook glazig in de olie.
Voeg dan tomaat en ham toe en zet even om
Voeg dan versgemalen peper en zeezout toe
Voeg dan suiker en paprikapoeder toe: proef!
Blus af met de witte wijn en laat deze saus inkoken op laag vuur.
Snijd de wordt in blokjes van 5 millimeter en voeg deze met de brandewijn toe aan de saus.
Laat alles nog een paar minuten doorkoken: proef!
Bewaar op de werkbank tot gebruik.
Voor het serveren:
Bak het stokbrood af, snijd in plakjes van 1 centimeter en rooster deze
Verwarm de slakken in de saus. NIET meer koken!
Hak de peterselie
Serveer de saus in een kommetje, met in ieder kommetje 2 slakken
Garneer met wat peterselie
Serveer met het stokbrood