Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow”©
Portobello’s Maitre Antoine
Voorgerecht 10 pers.
9-9-2008/14-11-2017
Ingrediënten:
10 Portobello’s
(Grote champignonachtige
Paddenstoelen)
Vulling:
1 Potje gedroogde tomaten op olijfolie 340 gr.
60 gr. rozijnen.
100 gr. Blauwschimmel kaas (Liefst .gorgonzola)
50gr. Walnoten
3 sjalotjes
2 tenen knoflook
geraspte Parmezaanse kaas of grana-pardano
3 bakjes tuinkers
olijfolie
Peper/zout.
Bereiding:
Maak de Portobello ’s schoon en ontdoe ze van steel en hol ze uit en bak ze even 2 tot 3 minuten in de olie in een platte pan met de bolle kant omlaag.
De stelen en alles wat uit de paddenstoelen is gehaald fijn snijden en mengen met de ingrediënten voor de vulling
Sjalotjes bakken in ringen en af laten koelen.
Let op van de gedroogde tomaten ongeveer de helft van het potje.
Peper en zout naar smaak toevoegen..
Vul daarna de Portobello ‘s met al de ingrediënten .
.
Verwarm de oven voor op 180°
Strooi nog wat geraspte kaas over de vulling alvorens de portobello’s in de oven te zetten.
Laat ze ongeveer 12-15 minuten garen.
Leg de portobello’s midden op het bord en strooi er wat tuinkers omheen.
Smakelijk.
Serveer met wat stokbrood.