![](https://primary.jwwb.nl/public/8/5/9/korsakow/mf1nc1/voor-8.jpg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1080%2C980%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=579&height=525)
Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Voorgerecht november 2022 (10 personen)
Gegrilde prei met bruine botersaus en hazelnoot
Ingrediënten
- 5 (niet te dikke!) preien
- 25 gr peterselie
- 500 gr boter
- 5 el kappertjes
- 2,5 el geroosterde hazelnoten
- 1,5 el citroensap
- zout
Bereiding:
- Verhit de boter in een steelpan tot deze nét bruin wordt (ongeveer 160 graden, beurre noisette).
- Zeef de boter door een kaasdoek of fijne zeef
- Doe de boter terug in de steelpan en verwarm deze zachtjes, voeg de kappertjes en het zout toe.
- Voeg daarna het citroensap toe en haal direct van het vuur. Zet apart.
- Haal losse bladen van de prei en maak de prei goed schoon. Zorg dat er geen zand meer aan zit.
- Zorg dat de preien goed droog zijn!
- Brand de preien op een open vuur (of met een gasbrander) tot ze volledig zwart geblakerd zijn.
- Laat een paar minuten afkoelen en pel dan de zwarte laag van de preien.
- Snijd de preien in stukken van enkele centimeters en verdeel ze over 10 bordjes
- Garneer met de geroosterde (eventueel wat gehakte) hazelnoten en bestrooi met wat zout.
- Snijd de peterselie en strooi deze over de preien
- Druppel de botersaus met de kappertjes royaal over de preien