Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Dessert 20-02-2018 (10 personen)

Loempia van roomkaas met aardbeiensaus

 

 

Ingrediënten:

  • 400 gram aardbeien, kleingesneden
  • 4 el water
  • 4 el suiker
  • 500 gr roomkaas naturel
  • 200 gr suiker
  • 250 ml zure room
  • 1 el vanille extract
  • Zout
  • 20 kleine loempiavellen
  • Arachide olie om in te frituren
  • Poedersuiker om af te strooien

Bereidingswijze

  1. Doe de aardbeien in een steelpan en voeg water en suiker toe. Laat inkoken tot een lichte confiture en daarna afkoelen
  2. Doe roomkaas, suiker, zure room, vanille extract in een kom en klop het met een handmixer tot een vaste massa. Breng op smaak met zout, indien nodig.
  3. Leg een loempiavel op het werkblad, zodat het in een ruitvorm ligt. Schep er in het midden ongeveer 3 eetlepels roomkaas op. Rol de loempia eerst van onder af dicht, vouw de zijkanten stevig naar binnen en rol door tot de bovenkant. Plak de loempia dicht met een heel klein beetje water. Maak op deze wijze 20 loempia’s.
  4. Verwarm 10 borden voor
  5. Schep de confiture in 10 kleine schaaltjes en plaats deze op de borden.
  6. Frituur de loempia’s in een hapjespan, ongeveer 1 minuut per kant, tot ze goudbruin zijn.
  7. Plaats 2 loempia’s op elk bord en strooi af met poedersuiker.