Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Amuse april 2024 (12 personen)
Asperges met garnaal en pompelmoes
Ingrediënten
- 12 asperges
- 12 (zo groot mogelijke) garnalen, gepeld (eventueel met staart)
- 2 GROTE grapefruits (bij voorkeur rode)
- 2 eetlepels sesamolie
- Flinke scheut chilisaus
- Peper en zout
Bereiding:
- Snijd de grapefruits uit. Vang het sap op. Het is de bedoeling minimaal 12 mooie grote grapefruitparten te hebben of 24 kleinere
- Bak de garnalen in een koekenpan, voeg op het laatst wat chilisaus toe zodat de garnalen “sticky” en wat zoetig worden
- Klop het grapefruitsap met de sesamolie tot een mooie vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout
- Leg de grapefruitpartjes op een klein bordje. Leg er de garnalen en in 2 stukken gesneden asperge tegenaan en verdeel er wat van de vinaigrette over.