Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Amuse april 2024 (12 personen)

Asperges met garnaal en pompelmoes

 

 

Ingrediënten

 

  • 12 asperges 
  • 12 (zo groot mogelijke) garnalen, gepeld (eventueel met staart)
  • 2 GROTE grapefruits (bij voorkeur rode)
  • 2 eetlepels sesamolie
  • Flinke scheut chilisaus
  • Peper en zout

 

Bereiding:

 

  • Snijd de grapefruits uit. Vang het sap op. Het is de bedoeling minimaal 12 mooie grote grapefruitparten te hebben of 24 kleinere
  • Bak de garnalen in een koekenpan, voeg op het laatst wat chilisaus toe zodat de garnalen “sticky” en wat zoetig worden
  • Klop het grapefruitsap met de sesamolie tot een mooie vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout
  • Leg de grapefruitpartjes op een klein bordje. Leg er de garnalen en in 2 stukken gesneden asperge tegenaan en verdeel er wat van de vinaigrette over.