Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Amuse oktober 2022 (10 personen)

Patéballetjes in een gelei van Hoisin op Calvados/appelbodem

(

 

 

 

Ingrediënten

  • 120 gr wildpaté
  • 100 gr Hoisinsaus
  • 50 gr runderbouillon
  • 1 blaadje Gelatine
  • 2 Elstar appels
  • 1 dl Calvados

 

 

 

 

Bereiding:

 

  • Zorg dat de paté goed koud is, maar niet bevroren!
  • Snijd de paté in 10 stukken
  • Rol elk stuk met vochtige handen tot een balletje
  • Leg de balletjes op een plaat in de vriezer om flink af te koelen

 

  • Schil de appels en snijd van elke appel 4 plakken (zonder klokhuis, dus 8 plakken totaal)
  • Steek uit iedere plak 2 rondjes (ong 4 cm Ø) We hebben 10 rondjes nodig
  • Kook de rondjes ongeveer 1 minuut in een steelpannetje met de Calvados (vul eventueel aan met wat water, of uiteraard extra Calvados)
  • Laat de rondjes uitlekken en afkoelen

 

  • Laat de gelatine weken in wat koud water
  • Verwarm de Hoisinsaus met de runderbouillon
  • Los hierin de gelatine op en laat afkoelen, maar NIET opstijven!

 

  • Zet 10 bordjes klaar
  • Leg op elk bordje een rondje appel
  • Haal de afgekoelde bolletjes paté met een vork of prikker door de saus
  • Leg ze midden op het appelrondje