Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

 

BIJGERECHT 14-7-2015

PINDASAUS

 

Ingrediënten:

 

½ kop arachide olie

6 tl. Fijngehakte knoflook

6 el. Gedroogde uitjes

1 el. Gedroogde chilipepertjes

1 tl. Trassi

2 el. Sojasaus of ketjap manis

2 el. Citroensap

500 gr. Pindakaas

Met stukjes pinda

4 el. Rietsuiker

1 kop gezouten pinda’s, fijngehakt

1 ½ kop kokosmelk

 

Bereiding:

 

Verhit de helft van de olie in een wok. Fruit knoflook en uitjes in de olie. Haal ze op tijd uit de pan om verbranden te voorkomen.

Fruit de pepertjes in de pan tot ze donker van kleur zijn. Haal ze uit de pan en snijd ze fijn.

Fruit de trassi in dezelfde olie. Maak hem fijn met de achterkant van een lepel. Zet het vuur uit en voeg sojasaus en citroensap toe. Voeg de pindakaas toe en roer goed to een smeuige massa is ontstaan.

 

Voeg de uitjes en knoflook, pepers, suiker en pinda’s toe en meng goed.

Bewaar de saus afgedekt in de koelkast tot gebruik.

 

Als de saus gebruikt wordt gaat worden, zet u de pan op het vuur, voeg de kokosmelk toe (alleen verwarmen, niet meer koken) en voeg 1 kop pindasaus basis . Roer goed tot de saus glad is. Controleer de dikte van de saus en voeg zoveel pindasaus basis toe tot de gewenste dikte bereikt is.