Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Tussengerecht februari 2020 (12 personen)

Bietensalade

 

 

  • 6 voorgekookte rode bietjes
  • 3 eieren
  • 5 stengels bosui
  • 2 Granny Smith appels
  • 2 zakjes veldsla
  • Bosje verse dille
  • 150 gr crème fraîche (restant van amuse)
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 3 el azijn
  • Peper en zout

 

 

Snijd de bietjes in een fijne brunoise.

 

Kook de eieren tot ze net niet helemaal hardgekookt zijn en koel ze met koud water terug.

 

Meng in een grote kom de crème fraîche met wat olijfolie en azijn tot een dressing.

Snipper de uitjes en doe die in de kom.

Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels daarna ook in een fijne brunoise en vermeng direct met de dressing, om bruin worden te voorkomen.

Meng de bietjes door dit mengsel en schep goed door. Breng op smaak met zout en peper.

 

Verdeel het mengsel over 12 bordjes en garneer af met de veldsla en een kwart gekookt ei

Snijd de dille zeer fijn en garneer het geheel hiermee af.

 

Kooktijden eieren (maat M)

Opzetten in KOKEND water:

Zacht ei            3-4 minuten.

Halfzacht ei      5-6 minuten.

Hard ei             8 minuten.