Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

12-1-2016 (Thema “Winter”)

Voorgerecht

 

Crostini met boerenkool en pompoen (10 p)

 

Benodigdheden:                               Bereiding:

1 donker robuust

   landbrood waar 10 dikke

   plakken uit gesneden kunnen

   worden

 

1 zak voorgesneden

boerenkool (250/300 gr)

 

2 teentjes knoflook, gesnipperd

 

1 kleine pompoen, in blokjes

van max 1 x 1 cm

 

150 gram gorgonzola

150 gram (slag)room

 

olijfolie

zout en peper

 

 

 

Verwarm de oven voor tot 180°.

 

Rooster de blokjes pompoen in de oven totdat ze gaar en goudbruin zijn. Zet ze apart.

 

Snijd 10 dikke plakken uit het brood.

Besprenkel deze royaal met olijfolie en rooster ze in de oven totdat ze krokant en goudbruin zijn.

 

Doe een beetje olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de boerenkool met de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.

 

Verwarm in een steelpan de room (niet koken!) en smelt hierin de gorgonzola. Roer dit tot een gladde kaassaus.

 

Beleg het brood met de gebakken boerenkool. Verdeel hierover de blokjes pompoen en dresseer af met een of twee eetlepels van de kaassus. Serveer warm.