Bourgondisch Heerengenootschap “Vrienden van Korsakow”© 12-1-2016 (Thema “Winter”) Voorgerecht Crostini met boerenkool en pompoen (10 p)
Benodigdheden: Bereiding: |
|
1 donker robuust landbrood waar 10 dikke plakken uit gesneden kunnen worden
1 zak voorgesneden boerenkool (250/300 gr)
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 kleine pompoen, in blokjes van max 1 x 1 cm
150 gram gorgonzola 150 gram (slag)room
olijfolie zout en peper
|
Verwarm de oven voor tot 180°.
Rooster de blokjes pompoen in de oven totdat ze gaar en goudbruin zijn. Zet ze apart.
Snijd 10 dikke plakken uit het brood. Besprenkel deze royaal met olijfolie en rooster ze in de oven totdat ze krokant en goudbruin zijn.
Doe een beetje olijfolie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de boerenkool met de knoflook. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm in een steelpan de room (niet koken!) en smelt hierin de gorgonzola. Roer dit tot een gladde kaassaus.
Beleg het brood met de gebakken boerenkool. Verdeel hierover de blokjes pompoen en dresseer af met een of twee eetlepels van de kaassus. Serveer warm. |
|
|