Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Voorgerecht (soep) mei 2024 (10 personen)

Maïssoep met gerookte kip

 

 

Ingrediënten

 

  • 10 maïskolven (gegaard, vacuum)
  • 2 uien
  • 4 stengels citroengras, fijngesneden
  • 40 gram verse gember, fijngesneden
  • 2 rode chilipepers, fijngesneden, zonder pitjes en zaadlijsten
  • 3 tenen knoflook, fijngesneden
  • 20 gram gele currypasta
  • 30 ml zonnebloemolie
  • 1 liter kippenbouillon (potjes)
  • 1,5 liter kokosmelk
  • 3 blaadjes kaffir limoen
  • 1 limoen, sap
  • 300 gram gerookte kipfilet
  • 2 bosuien, in schuine ringetjes
  • Olijfolie
  • Zout en peper

 

Bereiding:

 

  • Snijd de maïskorrels van de kolven, zet van 2 kolven de maïs apart
  • Fruit de ui, citroengras, gember, rode peper, knoflook en gele currypasta aan met de zonnebloemolie in een soeppan
  • Voeg de maïskorrels van de 8 kolven bij de soep en gaar dit 10 minuten
  • Blus af met de kippenbouillon en laat tot de helft inkoken
  • Voeg nu de kokosmelk, limoenblaadjes en limoensap toe en sudder het geheel 20 minuten
  • Blender de soep tot een gladde massa en giet dit door een puntzeef
  • Verwarm de gezeefde soep weer en voeg de overgebleven maïskorrels toe
  • Breng de soep op smaak met zout en peper
  • Snijd de gerookte kipfilet fijn en verdeel de kip over 10 kommen of borden
  • Schenk de soep over de kip, werk af met enkele druppels olijfolie en de fijngesneden bosui en serveer direct