Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Voorgerecht (soep) mei 2024 (10 personen)
Maïssoep met gerookte kip
Ingrediënten
- 10 maïskolven (gegaard, vacuum)
- 2 uien
- 4 stengels citroengras, fijngesneden
- 40 gram verse gember, fijngesneden
- 2 rode chilipepers, fijngesneden, zonder pitjes en zaadlijsten
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 20 gram gele currypasta
- 30 ml zonnebloemolie
- 1 liter kippenbouillon (potjes)
- 1,5 liter kokosmelk
- 3 blaadjes kaffir limoen
- 1 limoen, sap
- 300 gram gerookte kipfilet
- 2 bosuien, in schuine ringetjes
- Olijfolie
- Zout en peper
Bereiding:
- Snijd de maïskorrels van de kolven, zet van 2 kolven de maïs apart
- Fruit de ui, citroengras, gember, rode peper, knoflook en gele currypasta aan met de zonnebloemolie in een soeppan
- Voeg de maïskorrels van de 8 kolven bij de soep en gaar dit 10 minuten
- Blus af met de kippenbouillon en laat tot de helft inkoken
- Voeg nu de kokosmelk, limoenblaadjes en limoensap toe en sudder het geheel 20 minuten
- Blender de soep tot een gladde massa en giet dit door een puntzeef
- Verwarm de gezeefde soep weer en voeg de overgebleven maïskorrels toe
- Breng de soep op smaak met zout en peper
- Snijd de gerookte kipfilet fijn en verdeel de kip over 10 kommen of borden
- Schenk de soep over de kip, werk af met enkele druppels olijfolie en de fijngesneden bosui en serveer direct