Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow”
Amuse van rundscarpaccio met truffel dressing
Amuse. 13-01-2015
Ingrediënten: 10 pers.
10 plakjes gesneden rundscarpaccio
Een zakje gemengde sla met rucola
Een potje gedroogde tomaten in olie.
Pijnboompitten
Truffelolie
Sherry-truffelsaus(lidl)
Parmezaanse kaas.
Peper en zout
Voorbereiding:
Snij de salade in redelijk kleine stukjes.
Snij enkele gedroogde tomaten in smalle reepjes.
Bak de pijnboompitten lichtjes aan.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Bereiding:
Neem een plakje carpaccio en doe daar een beetje fijn gesneden sla in.
Leg daar een stukje tomaat op en wat Parmezaanse kaas en bestrooi met wat peper en zout en enkele druppels truffelolie.
Vouw de carpaccio dicht tot een bolletje en leg deze met de opening naar beneden op een amuselepel.
Leg daarop nog wat geroosterde pijnboompitten en spuit over het gevulde carpaccio bolletje een streepje Sherry-truffel dressing.