Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”

Amuse van rundscarpaccio met truffel dressing

Amuse. 13-01-2015


 

Ingrediënten: 10 pers.

 

10 plakjes gesneden rundscarpaccio

Een zakje gemengde sla met rucola

Een potje gedroogde tomaten in olie.

Pijnboompitten

Truffelolie

Sherry-truffelsaus(lidl)

Parmezaanse kaas.

Peper en zout

  

Voorbereiding:

Snij de salade in redelijk kleine stukjes.

Snij enkele gedroogde tomaten in smalle reepjes.

Bak de pijnboompitten lichtjes aan.

Rasp de Parmezaanse kaas.

 

Bereiding:

Neem een plakje carpaccio en doe daar een beetje fijn gesneden sla in.

Leg daar een stukje tomaat op en wat Parmezaanse kaas en bestrooi met wat peper en zout en enkele druppels truffelolie.

Vouw de carpaccio dicht tot een bolletje en leg deze met de opening naar beneden op een amuselepel.

Leg daarop nog wat geroosterde pijnboompitten en spuit over het gevulde carpaccio bolletje een streepje Sherry-truffel dressing.