Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

 Kalfszwezerik met mergelpaddenstoelen en basilicumsalsa

Hoofdgerecht (8 pers.)11-4-2017

 

Ingrediënten:

Olijfolie Rock Chives cress 2 bakjes Zonnebloemolie

1 bosje geplukte peterselie

1 bos geplukte basilicum

2 bosjes fijngesneden lente-ui

2 gesnipperd knoflookteentje

2 gesnipperde sjalot 200 gram gekookte aardappels

500 gram mergelpaddenstoel

1 kilo gepelde hartzwezerik (750 gram vuil)

Benodigdheden: Anti-aanbakpannen Blender Paletmes Snijplank Staafmixer Vergiet

Bereidingswijze: Pel het vlies van de zwezerik. Bak de zwezerik in een anti-aanbakpan op laag vuur in zonnebloemolie rustig om en om krokant. Dompel de basilicum en peterselie in kokend water en giet het vervolgens af. Zet in een blender de kruiden net onder met olijfolie. Blender dit goed glad. Bind dit met de gekookte aardappel en maak homogeen met aardappelkookvocht. Bak de paddenstoelen kort aan in olijfolie met zout, peper, sjalot en knoflook. Kook het vocht weg en voeg lente-ui toe. Schik de salsa, paddenstoelen en zwezerik op een warm bord. Werk af met Rock Chives.

Lekker met pommes Duchesse’s (zie recept bij bijgerechten)