Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

 

Limoncello dessert (8 p)

Dessert 12 september 2017

 Ingrediënten:

  • 8 eieren
  • 2 citroenen
  • 150 gr suiker
  • 5 blaadjes gelatine
  • 500 gr slagroom
  • 150 ml limoncello

 Bereiding:

 Splits de eieren.

Klop het eiwit in een schone (goed ontvette) kom met een mixer stijf en zet in de koelkast.

Rasp de schil met een fijne rasp van de citroen en bewaar een deel voor de garnering.

Mix de eidooiers met de suiker en de rest van de citroenrasp tot een luchtige, bijna witte, massa. Dit duurt enkele minuten!

Leg de gelatine 5 minuten in ijskoud water.

Pers de citroenen.

Verwarm in een steelpannetje het sap van de citroenen. Knijp de geweekte gelatine uit en laat deze oplossen in het citroensap.

Zet het vuur uit, laat een paar minuten afkoelen en schenk dan de geklopte eidooiermassa erbij. Roer hier de limoncello door.

Klop de slagroom goed stijf en spatel deze door de citroen-eimassa.

Als dit goed gemengd is, spatel dan de geklopte eiwitten erdoor. (let op dat je niet alle lucht eruit spatelt!)

 

Verdeel het mengsel over 8 glazen.

 

Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Schep er voor het serveren een mooie quenelle slagroom op en strooi af met citroenzeste.