Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Hoofdgerecht mei 2020 (2 personen)

Gewokte asperges met scampi

 

Ingrediënten

  • 10 asperges AA, geschild, in schuine stukken van 2 cm
  • 20 rauwe scampi’s, schoongemaakt
  • 1 teentje knoflook, fijn gesnipperd
  • 1 bos lente-uitjes in ringen
  • 1 rode peper, zaad en zaadlijsten verwijderd, in halve ringetjes
  • 4 eetlepels arachideolie
  • 3 eetlepels rijstwijn
  • 2 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepelsuiker
  • 1 theelepelsesamolie
  • Zout/peper

Bereidingswijze: 

Blancheer de asperges in kokend water en laat ze uitlekken.

 

Doe de arachideolie met de fijngesneden knoflook en de rode peper in de hete wok en bak het 2 minuten op laag vuur.

 

Daarna op hoog vuur en als de olie heet is de scampi’s even aanbakken en de asperges toevoegen.

Rijstwijn, rijstazijn en suiker toevoegen.

Vervolgens op laag vuur laten garen.

 

Het wit en groen van de lente-uitjes in ringetjes snijden en bij de garnalen in de wok doen.

De sesamolie toevoegen en uitserveren.