Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Amuse(10 personen)
Full Scottish Breakfast
11 september 2018
Voor de Yorkshire pudding:
4 dl neutrale olie (zonnebloem oid)
200 gram bloem
200 gram volle melk
4 grote eieren
Zout en peper
Voor de vulling:
Klein blikje of potje witte bonen in tomatensaus
10 plakjes streaky bacon
1 plak bloedworst
2 rundersaucijsjes
10 kwarteleitjes
1 eetlepel olie
10 kleine kerstomaatjes
1 handje fijngesneden peterselie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Neem een bakblik met 10 kleine muffinvormpjes. Schenk de olie in de vormpjes en plaats het bakblik in de oven tot de olie goed heet is.
Klop de melk, bloem, eieren met wat zout en peper tot een beslag.
Giet het beslag in de hete olie in de muffinvormpjes, tot ongeveer 2/3e van de vormpjes. Het zal direct gaan stollen!
Plaats terug in de oven en bak in ongeveer 12 minuten goudbruin en gaar.
Neem uit de vormpjes en laat afkoelen.
Bak de worstjes in een koekenpan en snijd er (10) plakjes van
Snijd de bloedworst in kleine blokjes en bak deze gaar en bruin
Bak de streaky bacon tot deze knapperig is
Bak kleine spiegeleitjes van de kwarteleitjes
Rooster de kerstomaatjes in een koekenpan met een eetlepel olie
Verwarm de witte bonen in tomatensaus in een pannetje
Opdienen:
Plaats in het midden van een bord een Yorkshire puddinkje.
Plaats hierin een plakje streaky bacon, een kerstomaatje en een spiegeleitje.
Leg een plakje worst en wat blokjes bloedworst naast het puddinkje.
Schenk wat witte bonen over en naast het puddinkje. Garneer af met wat peterselie.