Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Amuse(10 personen)

Full Scottish Breakfast

11 september 2018

 

Voor de Yorkshire pudding:

4 dl neutrale olie (zonnebloem oid)

200 gram bloem

200 gram volle melk

4 grote eieren

Zout en peper

 

Voor de vulling:

Klein blikje of potje witte bonen in tomatensaus

10 plakjes streaky bacon

1 plak bloedworst

2 rundersaucijsjes

10 kwarteleitjes

1 eetlepel olie

10 kleine kerstomaatjes

1 handje fijngesneden peterselie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Neem een bakblik met 10 kleine muffinvormpjes. Schenk de olie in de vormpjes en plaats het bakblik in de oven tot de olie goed heet is.

Klop de melk, bloem, eieren met wat zout en peper tot een beslag.

Giet het beslag in de hete olie in de muffinvormpjes, tot ongeveer 2/3e van de vormpjes. Het zal direct gaan stollen!

Plaats terug in de oven en bak in ongeveer 12 minuten goudbruin en gaar.

Neem uit de vormpjes en laat afkoelen.

 

Bak de worstjes in een koekenpan en snijd er (10) plakjes van

Snijd de bloedworst in kleine blokjes en bak deze gaar en bruin

Bak de streaky bacon tot deze knapperig is

Bak kleine spiegeleitjes van de kwarteleitjes

Rooster de kerstomaatjes in een koekenpan met een eetlepel olie

Verwarm de witte bonen in tomatensaus in een pannetje

 

Opdienen:

Plaats in het midden van een bord een Yorkshire puddinkje.

Plaats hierin een plakje streaky bacon, een kerstomaatje en een spiegeleitje.

Leg een plakje worst en wat blokjes bloedworst naast het puddinkje.

Schenk wat witte bonen over en naast het puddinkje. Garneer af met wat peterselie.