Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”©

Gamba met mangotartaar

Voorgerecht

14-2-2017 10 pers.

 


Ingrediënten:

3 rijpe mango’s 30 takjes koriander 2 tomaten zout en peper 4 el olijfolie 2 limoen 20 gamba’ s houten cocktailprikkertjes

  

Bereiding:

Schil de mango, verwijder de pit, snijd het vruchtvlees in blikjes en zet weg. Was en hak de koriander. Was de halve tomaat en snijd in blokjes. Doe de mango, de tomaat, de koriander in een kom. Voeg zout en peper toe en besprenkel met 1 el olijfolie. Voeg het sap van de halve limoen toe, schep om, dek af met huishoudfolie en zet koel weg. Pel de gamba's en bewaar de staarten. Steek de gamba's op houten prikkertjes. Bestrooi ze met peper en zout en bak ze op hoog vuur kort in een beetje olijfolie (niet langer dan 1 minuut). Keer ze halverwege de baktijd,

AFWERKING Verdeel de mango-tomatenmengsel over mooie glaasjes.

Zet de gamba's in de glaasjes met de staart naar boven en dien onmiddellijk op.