Bourgondisch Heerengenootschap
“Vrienden van Korsakow” ©
Hoofdgerecht (10 personen)
“Friet” (Patates frites)
12 februari 2019
Ingredienten:
- 1,5 kilo GROTE kruimige aardappels (Bintje, Agria, Asterix oid)
- Frituurvet
- Zout
Bereiding
- Schil de aardappels. Snijd ze in plakken van 10 mm dik en snijd deze plakken in stroken van 10 mm dik.
- Was de rauwe friet totdat deze geen zetmeel meer afgeeft.
- Droog ze goed af.
- Verhit het frituurvet tot 160 graden.
- Bak de friet in porties voor. Ze mogen in dit stadium nog niet (teveel) kleuren, maar moeten wel gaar worden. Ongeveer 5 minuten.
- Laat de friet goed afkoelen (spreid ze uit op een bakblik).
- Verhit het frituurvet tot 185-190 graden.
- Bak de frites in porties af tot ze mooi goudgeel zijn en krokant.
- Strooi er zout over en serveer meteen!