Kookavond 10.11.15

 

Korsakow...????

 

Jullie zijn gewend dat ik altijd een stukje schrijf over de wederwaardigheden

van de laatste kookavond, maar ik heb de geest niet.

Wat kan het toch lastig zijn als je geen onderwerp hebt waarover je kunt schrijven.

Dat komt mede doordat mijn aantekeningen van de laatste kookavond verdwenen zijn: foetsie !

Ben de volgende dag nog teruggegaan naar de Wetering maar ho maar.

Niets meer te vinden.

Dus ik zal iets uit m’n duim moeten zuigen want anders staat er niets op papier.

Wat ik me nog goed herinneren kan is dat die amuse, die mousse van ham met port, door iedereen als overheerlijk en zelfs als exquise werd betiteld.

Het tweede gerecht was niet moeilijk om te onthouden omdat 3 dagen nadien nog te ruiken was, van de kruipruimte tot en met de zolder: de koude amandel-knoflooksoep met druiven.

Je zult toch voor de 1e keer meekoken en dan zó thuis komen.

De konijnenragout met pruimedanten liet eenieder zich goed smaken.

Tot slot onze calorie-bom een omelet van pure chocolade met slagroom; heerlijk.

Ik hoop dat dit “verslag” de goedkeuring krijgt van onze website-verzorger, Toine.

 

Kruitje