Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Basmatirijst met Orzo

Bijgerecht (8pers)

12-5-2015

Ingrediënten:

  • 250 gram basmati-rijst
  • 1 eetlepel gesmolten boter
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 85 gram orzo (pasta in de vorm van rijstkorrels)
  • 6 deciliter kippenbouillon
  • 1 theelepel zout

 

Bereiding:

Was de rijst, doe hem in een grote kom en overgiet met koud water. Laat 30 minuten weken en dan uitlekken.

Verhit de boter in een middelgrote pan op halfhoog vuur. Bak hierin de orzo 3 tot 4 minuten tot de korrels donkerbruin zijn.

Giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 3 minuten koken.

Voeg de uitgelekte rijst en zout toe, breng alles weer aan de kook, roer goed en laat 15 minuten op heel laag vuur koken. De pan NIET openen! De rijst moet goed kunnen stomen.

 

Neem de pan van het vuur, haal het deksel eraf en vervang dit door een schone droge theedoek. Zet hier het deksel weer op en laat alles 10 minuten staan. Voor het opdienen even losroeren met een vork.