Irish coffee van asperges en truffel.

Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow”

 Irish Coffee van asperges en truffel

Amuse 08.10.13

Benodigheden:

40 groene asperges

Truffelmousse

3 a 4 blaadjes gelatine

truffel

 

 Bereiding:

Verhit de in koud waten geweekte gelatineblaadjes met het truffelnat in een pan en laat het mengsel 30 min. koud staan.

Vul daarna de glazen met de truffelmousse en zet koud weg.

 Kook de asperges (groene) 3 min. in gezouten water en pureer ze in een keukenmachine.

Meng er 4 el. Water door om een fijne gladde soep te krijgen.

 Vlak voor uitserveren de aspergesoep verhitten en peper en zout naar smaak toevoegen.

Doe hier even voorzichtig een el truffelslagroom bovenop met wat fijn gehakte truffel.

 

We hebben dan een glaasje met 3 lagen.