Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Vegetarisch hoofdgerecht workshop juni 2018 (4 personen)

No-Meatburger met aquafaba-mayonaise

Ingrediënten

  • 300 gram gekookte gedroogde kikkererwten (KOOKVOCHT BEWAREN)
  • 1 eetlepel tahin
  • 1 eetlepel citroensap
  • 20 gram verse koriander
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels water
  • 300 gram gare, gepelde rode bieten
  • 550 gram tofu, in blokjes van 2 cm (50 gram voor bij de amuse)
  • 2 eetlepels maïzena
  • 2 eetlepels donkere sojasaus
  • 75 gram hazelnoten, grofgehakt
  • 4 Campremy bollen (Boulangerie Lambèrt)
  • zakje krulsla
  • 4 eetlepels aquafaba-mayonaise (zie apart recept)
  • 1 grote vleestomaat, in dunne plakken
  • 1 avocado, geschild, in dunne plakken
  • ½ bakje rode-bietenkiemen

Bereidingswijze

  • BEGIN met het maken van de aquafaba-mayonaise!
  • Pureer de kikkererwten met de tahin, het citroensap en de koriander tot een dikke pasta. Voeg de olijfolie en het water toe en blender tot deze zijn opgenomen. Breng deze korianderhummus op smaak met versgemalen peper en zout en zet apart.
  • Verwarm een oven voor op 180 graden.
  • Rasp de bieten met een grove rasp boven een kom.
  • Pureer de tofu met de maïzena en de sojasaus tot een dikke pasta. Meng de hazelnoten en de bietenrasp erdoor. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Vorm van het bietenmengsel 4 flinke hamburgers. Bak de hamburgers in wat olie aan beide zijden bruin. Leg ze daarna op een bakplaat en laat ze nog 20 minuten garen in de oven.
  • Snijd de broodjes doormidden en rooster de snijkanten kort goudbruin op een hete grill.
  • Bestrijk de onderkanten van de broodjes met een flinke eetlepel van de aquafaba-mayonaise, beleg met wat krulsla en een plak tomaat.
  • Leg hierop een burger, wat avocadoplakjes en een pluk bietenkiemen.
  • Besmeer de bovenkanten van de broodjes met de korinaderhummus en plaats bovenop de burger.