Bourgondisch Heerengenootschap

“Vrienden van Korsakow” ©

 

Dessert workshop juni 2018 (17 personen)

Chocolademousse met slagroom en aardbeien

 

Ingrediënten

  • 800 gram zijden tofu (bij natuurwinkel, toko, of op bestelling bij Jumbo)
  • 4 theelepels cacaopoeder
  • 4 theelepels vanille-extract
  • Flinke scheut plantaardige melk
  • Zout
  • 600 gram pure chocolade
  • 8 theelepels ahornsiroop
  • Alpro (plantaardige) slagroom
  • 34 flinke aardbeien
  • Munt voor garnering

Bereidingswijze

  • Doe de zijden tofu met het cacaopoeder, vanille-extract, ahornsiroop en de plantaardige melk met het zout in een blender of keukenmachine en mix tot het volledig glad is gemengd.
  • Breek de pure chocola in stukken en smelt deze au-bain-marie.
  • Meng deze in de keukenmachine door het tofumengsel.
  • Proef, voeg eventueel wat extra ahornsiroop toe.
  • Doe de mousse in schaaltjes of glazen
  • Laat in de koelkast tot gebruik afkoelen.

 

Vlak voor het opdienen:

  • Snijd de aardbeien in de lengte over de helft
  • Klop de Alpro slagroom op volgens de verpakking.
  • Doe een grote toef slagroom op de chocolademousse
  • Leg daarop 4 halve aardbeien
  • Garneer af met wat fijngesneden munt